Homeopathische Eerste Hulp tijdens jouw vakantie

20-03-2015

JE GAAT OP VAKANTIE EN NEEMT MEE? Als je op vakantie gaat is het handig om een setje met acute middelen mee te nemen. Ik denk dan vooral aan middelen die kunnen helpen in volgende situaties: Insectenbeten Hoe vaak komt het voor dat jezelf of je kinderen gestoken worden door muggen of wespen?

JE GAAT OP VAKANTIE EN NEEMT MEE? Als je op vakantie gaat is het handig om een setje met acute middelen mee te nemen. Ik denk dan vooral aan middelen die kunnen helpen in volgende situaties:
Insectenbeten Hoe vaak komt het voor dat jezelf of je kinderen gestoken worden door muggen of wespen? Meestal leveren ze geen problemen op maar ze kunnen wel heel erg lastig zijn. De reactie op een muggensteek of een wespensteek kan nogal uiteenlopend zijn, van een beetje jeuk tot flinke zwellingen. Het meest gebruikte middel hiervoor is Apis. Ook bij een kwallenbeet kan Apis goede diensten bewijzen, het kalmeert direct.
Kneuzingen / blauwe plekken Overal waar kneuzing van weefsel ontstaat, of blauwe plekken door vallen of stoten kan Arnica gebruikt worden. Denk ook aan kneuzing van je ribben door een val, of een bult op je knie of je hoofd doordat je je gestoten hebt of flink gevallen bent. Als je Arnica gebruikt zul je merken dat er minder pijn en minder zwelling is, waardoor je vakantie niet teveel beïnvloed wordt door deze ongemakken.
Diarree Vooral in het buitenland komt dit nog al eens voor. Last van je buik omdat je gevoelig bent voor de bacteriën. Je kunt natuurlijk zelf wel wat doen om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk wordt blootgesteld aan deze bacteriën zoals : - zorg ervoor dat het vlees dat je eet goed doorbakken is. - drink geen water uit de kraan - drink frisdrank zonder ijsblokjes
Als het dan toch gebeurt dat je darmen reageren dan kun je Carbo-vegetabilis gebruiken. Misschien ken je nog wel de koolstoftabletten Norrit die vaak gebruikt werden om diarree tegen te gaan. Het middel Carbo-vegetabilis kun je daarmee vergelijken. Het is alleen veel gemakkelijker in het gebruik en het werkt zeker zo snel.
Reisziekte / wagenziekte Reisziekte is eigenlijk een bewegingsziekte. Als je in een auto of bus stapt kun je klachten krijgen zoals : - misselijkheid - braken - zweten - duizeligheid - hoofdpijn
Dit kan je plezier om op vakantie te gaan danig verpesten. Het gebruik van Cocculus kan hierin prima helpen. Ik gebruik het zelf in de praktijk meestal als ruikdosis maar je kunt het ook kopen als korreltjes en dan neem je voordat je in de auto stapt 1 korreltje en laat dit rustig smelten in je mond. Het beste is om de sterkte C30 te kiezen.
Je kunt natuurlijk ook een persoonlijk setje door mij laten samenstellen. Dan is het precies afgestemd op jouw persoonlijke situatie of die van je gezin. Voor informatie kun je me mailen: info@dynamushomeopathie.nl
Met hartelijke groet,
Yvonne


Gesprek laden