Meer valincidenten bij ouderen

20-03-2015

Vandaag in mijn artikel staat de “oudere mens” centraal.Je leest er steeds vaker over in de krant. De zorg moet anders,
mag meer afgestemd worden op de persoon. Minder bureaucratie. Dat zijn veel belovende kreten. Het zet alles op zijn kop. 
En soms is dat ook goed. Er mag wel eens een frisse wind gaan waaien. Alle regeltjes weer eens bekijken en weggooien wat
niet meer nodig is. Naar mijn idee vooral minder regeltjes en schrijfwerk en meer direct contact.
Ik denk dat vooral de betrokkenheid van ieder persoonlijk het verschil kan maken. Eigenlijk zou niemand eenzaam
hoeven zijn. Als er maar aandacht is voor en door elkaar. Een netwerk is naar mijn mening heel belangrijk. Ook oudere mensen, 
onder elkaar, kunnen een ondersteuning voor elkaar zijn. Soms hebben ze alleen wat hulp nodig om dit ook te organiseren en de contacten te onderhouden. Als iedereen dienstbaar is naar elkaar dan zal dat de wereld zeker een stuk mooier maken.
In het artikel van vandaag vooral handige weetjes in het gebruik van homeopathische middelen bij o.a. kneuzingen door stoten of vallen.
WAT TE DOEN BIJ EEN VAL?
Als ik denk aan het ouder worden dan denk ik ook direct aan vallen. Helaas is de kans op vallen groter als je ouder wordt. En dat kan voor veel ongemak zorgen. Het is vaak de oorzaak van ziekte, ziekenhuisopname, Invaliditeit en minder functioneren.
Waarom val je?
Dat kan verschillende oorzaken hebben:
-Het kan zijn dat je last hebt van duizeligheid 
Je loopt minder soepel 
-Je hebt een slecht zicht en of gehoor
Je gebruikt geneesmiddelen
-Je bent bang om te vallen
Je beweegt te weinig
De lichamelijk gevolgen van een val kunnen zijn:
-een botbreuk
- hersenschudding
-gekneusde ribben
-bloeduitstortingen (blauwe plekken)
-pijn in je arm doordat je jezelf probeerde op te vangen tijdens de val
Maar er zijn ook nog andere gevolgen van een dergelijke val.
Vaak ontstaat er door de val meer moeite met het op- en aflopen van trappen, douchen en schoonmaken. Een val kan ook psychosociale gevolgen hebben. Je hebt meer angst om opnieuw binnen of buitenshuis te vallen.
Daardoor wordt je vaak minder actief en gaat soms ook je geestelijke conditie achteruit.
Op al deze gevolgen kun je direct invloed hebben door:
jouw zelf-genezende vermogen te activeren en te ondersteunen. Dat doe je bijvoorbeeld door het gebruik van Arnica direct na de val. (dat doe je nog voordat je andere acties onderneemt).
Ik gebruik het heel vaak in de praktijk met prachtige resultaten. Ik adviseer ook altijd om het middel als Eerste Hulp middel in huis te hebben omdat je er veel ellende mee kunt voorkomen. Er zal minder zwelling zijn, minder blauwe plekken, en vooral minder pijn. Maar wat ook heel belangrijk is, het heeft ook invloed op de psychische gesteldheid. De schrik van een dergelijke en resulteert zo in minder angst. Dus ook al moet je naar het ziekenhuis dit kun je altijd vooraf al gebruiken zodat de eerste genezende actie al in werking wordt gezet.


Gesprek laden