De behandeling

Gezondheid is een kwestie van balans. Als je niet in balans bent wordt je ziek. Er zijn symptomen waaraan je merkt dat je anders dan normaal bent. Je zelfgenezende vermogen zorgt er voor dat je in balans blijft. Als er ziektesymptomen zijn dan is dat een teken dat je zelfgenezende vermogen niet meer in staat is de balans te handhaven.

Door middel van homeopathische middelen ondersteun ik je lichaam om weer in balans te komen. Daarvoor is het belangrijk om het totale beeld van klachten te gaan bekijken zowel lichamelijk als geestelijk. Dit gebeurt tijdens een consult. Ik zal je o.a. vragen wanneer je klachten zijn begonnen, hoe je de klacht kunt omschrijven, wat jouw beleving is maar ook hoe zijn je levensomstandigheden, wat voor ziektes komen er voor in je familie, dit in verband met de erfelijke belastingen.

Er is een verschil tussen chronische klachten (klachten die van binnenuit ontstaan en waar je al geruime tijd last van hebt) en acute klachten (klachten die ontstaan onder invloed van dingen buiten jezelf, denk aan het vallen van een trap, een virus, maar ook een behandeling bij een tandarts of operatie)

Chronische ziekten gaan niet vanzelf over, onbehandeld en ongenezen kun je er je hele leven last van houden. Probeer je deze klachten te onderdrukken met bijv. een zalf (denk hierbij aan eczeemklachten die je behandeld door de uitslag weg te smeren met een zalf) dan lijkt de klacht aan de buitenkant opgelost, je hebt echter de onderliggende oorzaak niet behandeld en dus kan de ziekte zich op een andere manier laten zien bijv. doordat je ineens astmatisch wordt. Het is dezelfde oorzaak alleen laat deze zich anders zien, het zijn andere symptomen. Daarom is het zo belangrijk om de klachten op een bredere manier te behandelen zodat de innerlijke balans weer herstelt wordt.

Ook voor acute klachten kun je in de homeopathische behandeling terecht, denk bijvoorbeeld eens aan sportblessures, een griep die blijft hangen, een bloeduitstorting na een val of na een medische ingreep. Of als je veel last hebt van bijwerkingen van bestraling of chemokuur. Het kan de moeite waard zijn om te bekijken of er nog wat verbeterd kan worden zodat je wat prettiger de tijd van behandeling doorkomt.

Op het psychische vlak kan een homeopathische behandeling ook veel verschil maken. Waar loop je tegenaan? Hoe sta je in het leven, brengt het leven jou wat je ervan verwacht of heb je het gevoel dat er meer mogelijk moet zijn, dit zijn allemaal vragen die in een gesprek aan de orde kunnen komen en die je helpen vooruit te komen in het leven.

Tijdens een eerste consult, bespreken we wat er mogelijk is. Dit gesprek duurt ongeveer 1 uur. Na afloop van het gesprek kies ik homeopathische middelen
die het beste bij jou passen. Je gaat deze middelen gebruiken en na 6 weken wordt er een tweede consult afgesproken om de resultaten te bespreken. Meestal vinden de overige vervolgconsulten 1 maal per 2 maanden plaats.

* Bij verhindering graag minimaal 24 uur vóór de afspraak doorgeven, anders wordt de consultprijs in rekening gebracht in verband met de gereserveerde tijd.

*De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden Klassieke Homeopathie.