Homeopathie en Kanker

Kanker is vaak een beladen onderwerp en dat is ook wel te begrijpen, het komt heel erg dicht bij de angst voor het einde van het leven. Maar juist die angst is niet altijd een goede raadgever. We horen vaak over kanker, het is onze vijand, we moeten de kankercel vernietigen terwijl het in werkelijkheid niet echt een vijand is maar het is eerder een laatste poging van jouw lichaam om duidelijk te maken dat er iets behoorlijk mis is. Het is aan jou om te veranderen wat mogelijk is. Kanker komt niet uit de lucht vallen, het ontstaat pas als er al een hele periode van onbalans ( het niet in evenwicht zijn) aan vooraf gegaan is. Soms zijn er gezondheidsklachten maar lang niet altijd zijn deze direct duidelijk. Vaak ben je geneigd een ongemak te accepteren maar het zijn wel signalen dat jouw lichaam het net niet alleen kan.

Ik zie het ontstaan van kanker als een laatste kans om die balans weer te gaan herstellen. In hoeverre dat mogelijk is, dat is heel individueel. Ieder mens is anders. Er zijn echter een aantal factoren die behoorlijk kunnen meespelen bij het al of niet in balans houden van jouw gezondheid. Een van die factoren is de erfelijke aanleg. Je wordt geboren en brengt een bepaalde aanleg al mee. Dat wil niet zeggen dat je ook altijd de uiterste vorm, zoals kanker, zult ontwikkelen, dat is afhankelijk van veel verschillende belastende factoren. Te denken valt dan aan stressfactoren uit je leefomgeving je gezin, je relatie, je werk, en ook het gebruik van medicijnen. Het is nooit één onderdeel alleen. Het is vaak een optelsom. Een chronische ziekte is ook een belastende factor. Zelfs voeding, de keuze die je maakt, kan een belastende factor zijn, denk maar eens aan de stress die jouw lichaam ervaart als de suikerspiegel steeds weer te hoog is omdat je ervoor kiest suikerrijke voeding te eten.. Voeding is zo’n factor die iedereen zelf kan beïnvloeden. Meer over voeding vindt je hier. In de homeopathische behandeling van kanker werk ik met de Banerji protocollen De Banerji’s zijn twee homeopathische artsen uit India die jaarlijks honderdduizenden consulten en behandelingen geven in hun kliniek in Calcutta. Zij hebben in hun lange staat van dienst een zeer grote hoeveelheid medische gegevens verzameld en daarmee onderzoek gedaan. Met hun team hebben zij ontdekt welke protocollen o.a. bij kanker het meest effectief waren, veilig en zonder bijwerkingen.

Zij hebben deze kennis gebundeld in de zogenaamde Banerji-protocollen. Voor meer informatie hierover verwijs ik je naar de website:
www.banerjiprotocolsnederland.nl

Er zijn nog een aantal factoren die van invloed zijn op de groei van tumoren:

1.De Doorbloeding
Het is bekend dat kankercellen het beste groeien als er weinig of geen zuurstof in de omgeving van de cellen is. Als er een betere doorbloeding, is dan zal er meer zuurstof aangevoerd worden naar de cellen en krijgt de kankercel minder kans om te groeien. Om dit proces nog verder te ondersteunen maak ik vaak gebruik van Schüsslerzouten.

2.Omega 3 vetzuren
Ook het gebruik van voedingssupplementen kunnen een belangrijke rol spelen bij de behandeling van kanker, te denken valt dan bijvoorbeeld aan omega 3 vetzuren. Deze trekken zuurstof aan in de celwand en zorgen zo voor een zuurstofrijke omgeving. Ook dit zal dus de tumorgroei belemmeren.

3.Voeding
Met name suikergebruik is een belastende factor. Suiker verhoogt de zuurgraad in je lichaam, het verstoort dus je PH balans. Een te zuur lichaam wordt vaak als een mede-veroorzaker van kanker gezien.

Homeopathische middelen kunnen ook heel goed helpen om de bijwerkingen van bijvoorbeeld bestraling of chemo te verminderen. 
Er zijn altijd mogelijkheden om een bestaande behandeling uit te breiden met een homeopathische behandeling.