Orthomoleculaire Geneeskunde

Om een goede gezondheid te waarborgen kan het noodzakelijk zijn hoog gedoceerde voedingssupplementen te gebruiken. Als je er in de basis voor kunt zorgen dat je de optimale hoeveelheid voedingsstoffen aanlevert dan kan jouw lichaam ook optimaal functioneren. Leefomstandigheden kunnen ook veranderen waardoor je meer voedingsstoffen nodig hebt denk bijvoorbeeld maar aan een zwangerschap of tijdens een langdurige ziekte.

Een gevarieerde voeding kan in principe alle voedingsstoffen aanleveren die het lichaam dagelijks nodig heeft om gezond te blijven. Er zijn echter maar weinig mensen die de dagelijkse behoefte binnen krijgen via hun normale voedsel. Redenen daarvoor zijn op de eerste plaats dat mensen niet altijd de tijd nemen om gevarieerd en gezond te eten en de tweede reden ligt in de verminderde voedingswaarde van ons dagelijks voedsel. Uit onderzoek is gebleken dat biologisch dynamisch verbouwde groente hierop een uitzondering is, hier vind je nog wel een hogere voedingswaarde.

Verder kan het natuurlijk zijn dat je meer behoefte hebt aan voedingsstoffen omdat je lichaam meer nodig heeft, dit is het geval bij oudere mensen en bij maagdarmpatiƫnten omdat bij hen de opnamecapaciteit van voedingsstoffen via het spijsverteringskanaal afgenomen is.

Ook sporters en rokers hebben meer nodig dan het gemiddelde.