Ondersteuning bij disbalans

Probiotica

Pobiotica is een belangrijk middel bij de aanpak van darmproblemen. Probiotica zorgt ervoor dat er een hoeveelheid gunstige bacteriƫn aangevoerd wordt zodat het evenwicht in de darm weer hersteld kan worden. De darmflora kan ontregeld raken bij gebruik van antibiotica. Het is dan zinvol te ondersteunen met probiotica.
Ook op vakantie kan het gebruik van probiotica veel problemen voorkomen denk maar eens aan reizigersdiarree.
Probiotica verhinderen een overgroei van ziekmakende bacteriƫn en schimmels, ze vangen giftige stoffen weg en remmen ontstekingsreacties. Verder verbeteren ze obstipatieklachten.

Vetten

Het gebruik van goede vetten is heel belangrijk. Goede vetten zijn met name de onverzadigde vetzuren die je vindt in o.a. olijfolie en zonnebloemolie. We zijn in deze tijd vaak zo bang geworden voor vetten dat we helemaal vergeten dat we wel degelijk vetten nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Vetten zijn onder andere nodig voor het transport en de aanmaak van bepaalde hormonen in ons lichaam, verder zijn ze belangrijk voor de groei en ontwikkeling van de hersenen en voor het gezichtsvermogen.
Ook autisme wordt in relatie gebracht met o.a. een verstoorde vetzuurverhouding en / of een tekort aan omega 3 vetzuren.
Ook bij hart- en vaatziekten kan het een goede ondersteuning zijn, omega-3 vetzuren verminderen de samenklontering van bloedplaatjes en zijn goed voor een lichte daling van de bloeddruk.

Vit.C

Vit. C is een stof die we in het lichaam niet zelf kunnen aanmaken. We moeten het dus met onze voeding binnen krijgen. Wanneer is er behoefte aan extra vit. C? Dat is vooral tijdens een ziekte, of tijdens stress. Het kan gebruikt worden om de algemene weerstand te verhogen. Je vindt Vit. C veel in citrusfruit en kiwi. Een andere hele belangrijke functie van vitamine C is het remmen van ontstekingen denk daarbij aan ziekten zoals reuma, fibromyalgie en ook diabetes. Bij al deze ziekten spelen ontstekingen een grote rol. Eet dus voeding die ontstekingen kan remmen (zo natuurlijk mogelijk) en gebruik een supplement met Vitamine C. minimaal 1000 mg per tablet.