Gratis eBook homeopathie

Veelgestelde vragen

Eczeem
Mijn dochter van 12 jaar heeft steeds periodes dat de huid kapot gaat in de ellebogen en soms gaat het verder tot de hele onderarmen. Het jeukt enorm. Kan hier homeopathisch iets tegen gedaan worden? Ik wil liever niet gaan smeren met hormoonzalf.

Dit is een klacht die normaal gesproken prima behandeld kan worden met homeopathie. Het is dan wel belangrijk om een afspraak te maken voor een consult omdat er eerst in kaart gebracht moet worden wanneer de klacht ontstaan is, wat het kan verergeren. Verder wordt er dan ook gekeken naar erfelijke belasting in de familie, deze kan namelijk ook een mede oorzaak zijn van het ontstaan van eczeem. Ook andere factoren kunnen een rol spelen zoals emoties of medicijngebruik. 

fibromyalgie
Ik ben 35 jaar en heb al meer dan 10 jaar last van fibromyalgie, Het ontregelt mijn leven behoorlijk en ik wil niet steeds ontstekingremmers blijven slikken, voor mijn gevoel lost het niets op . Kan homeopathie helpen?

Fibromyalgie is een verzamelnaam voor verschillende klachten, Het gaat vaak om ontstekingen die overal in het lichaam kunnen voorkomen. Met homeopathie kun je zeker zorgen dat je gezondheid verbetert. Tijdens een consult wordt gekeken naar de verschillende factoren die van invloed zijn op de klachten zoals ziekten in de familie, levensomstandigheden. Verder is er een mogelijkheid om te testen of voeding hier nog een rol in speelt, zijn er gevoeligheden of allergische reacties? Er wordt voorgeschreven op de klachten die er op dit moment zijn maar ook op de oorzaak. Op deze manier zal er meer rust ontstaan..


Stel je eigen vraag