MUESLIREPEN ZELF MAKEN

Super lekker en veilig voor mensen met diabetes:

Wat heb je nodig?

  • 150 gram havermout
  • 35 gram lijnzaad
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 150 gram gedroogde abrikozen in kleine stukjes snijden
  • amandelen
  • walnoten
  • Pecannoten
  • 2 losgeklopte eieren
  • 2 eetlepels kokosolie

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden Celsius.

De bedoeling is een kleverige substantie te verkrijgen, zodat het ook echt repen worden en ze niet uit elkaar vallen
Daarvoor kook je de gedroogde abrikozen even in een beetje water ongeveer 15 minuten zodat ze lekker zacht zijn.
Dan voeg je twee eetlepels kokosolie toe aan het pannetje en laat het nog heel even staan..

Ook belangrijk voor de stevigheid van het geheel: grotere ingrediƫnten fijnhakken (noten en eventueel. zaden)
ik gebruik daarvoor een blender. Verder de abrikozen even met de staafmixer malen als ze
iets afgekoeld zijn.

Havermout, lijnzaad, noten, pitten mengen in grote kom.

Abrikozenprakje met de kokosolie erdoor, goed mengen tot een kleverige stevige massa

eieren los kloppen en toevoegen, goed mengen.

Overige smaakmakers zoals kaneel en cacao toevoegen.

Ik gebruik een bakplaat met daarop een vel bakpapier, dan hoef je niks in te vetten en komt het baksel altijd los van de ondergrond

De massa erop storten en een mooie stevige koek boetseren van ongeveer 4 cm hoogte

Oven voorverwarmen op 180 graden, 30 minuten bakken, even de kleur in de gaten houden, indien nodig eerder uit de oven halen

5 minuten af laten koelen en in repen snijden, daarna de koelkast in.