Wat is klassieke homeopathie?

Dit is een behandelwijze waarbij het lichaam op een natuurlijke manier weer in balans gebracht wordt. Door gebruik te maken van homeopathische middelen krijgt het lichaam een seintje om zelf weer actief aan de slag te gaan om de balans te herstellen. Het zelf-genezend vermogen wordt hierdoor geprikkeld. Het werkt veel breder dan alleen het wegwerken van klachten. Vaak wordt ook duidelijk waarom de klachten ontstaan en wat je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat deze klachten niet meer ontstaan.

De behandeling
Gezondheid is een kwestie van balans. Als je niet in balans bent word je ziek. Er zijn symptomen waaraan je merkt dat je anders dan normaal bent. Je zelf-genezende vermogen zorgt ervoor dat je in balans blijft. Als er ziektesymptomen zijn dan is dat een teken dat je zelf-genezende vermogen niet meer in staat is de balans te handhaven.

Door middel van homeopathische middelen ondersteun ik je lichaam om weer in balans te komen. Tijdens een consult zal ik je o.a. vragen wanneer je klachten zijn begonnen, hoe je de klacht kunt omschrijven, wat jouw beleving is maar ook hoe zijn je levensomstandigheden, wat voor ziektes komen voor in je familie, dit in verband met de erfelijke belastingen. Zowel chronische klachten als acute klachten kunnen verminderen of verdwijnen tijdens een behandeling.

Chronische ziekten gaan niet vanzelf over, onbehandeld kun je er, je hele leven last van houden. Probeer je deze klachten te onderdrukken met bijv. een zalf (denk hierbij aan eczeemklachten die je behandeld door de uitslag weg te smeren met een zalf) dan lijkt de klacht aan de buitenkant opgelost, je hebt echter de onderliggende oorzaak niet behandeld en dus kan de ziekte zich op een andere manier laten zien bijv. doordat je ineens astmatisch wordt.

Orthomoleculaire ondersteuning
Orthomoleculaire ondersteuning Om een goede gezondheid te waarborgen kan het noodzakelijk zijn hoog gedoceerde voedingssupplementen te gebruiken. Als je er in de basis voor kunt zorgen dat je de optimale hoeveelheid voedingsstoffen aanlevert dan kan jouw lichaam ook optimaal functioneren. Leefomstandigheden kunnen ook veranderen waardoor je meer voedingsstoffen nodig hebt denk bijvoorbeeld maar aan een zwangerschap of tijdens een langdurige ziekte.

Een gevarieerde voeding kan in principe alle voedingsstoffen aanleveren die het lichaam dagelijks nodig heeft om gezond te blijven. Er zijn echter maar weinig mensen die de dagelijkse behoefte binnen krijgen via hun normale voedsel. Redenen daarvoor zijn op de eerste plaats dat mensen niet altijd de tijd nemen om gevarieerd en gezond te eten en de tweede reden ligt in de verminderde voedingswaarde van ons dagelijks voedsel. Uit onderzoek is gebleken dat biologisch dynamisch verbouwde groente hierop een uitzondering is, hier vind je nog wel een hogere voedingswaarde.

Diabetes type 2
Ik heb veel ervaring met het begeleiden van mensen met diabetes type 2.

Ervaringen

 • Na 23 jaar migraine kwam ik in contact met Dynamus. Ik had 1 keer in de maand 3dagen migraine. Yvonne deed wat metingen zoals: allergie, energie enz enz, en ik kreeg 4 snuifflesjes mee. Na 2 maanden op controle, de eerste resultaten mochten er zijn, de klachten waren vager en niet zo lang en anders. Nu na 21 maanden snuiven is er heel veel veranderd, soms is er nog wat hoofdpijn vaak korter, anders, en soms nog heftig, maar ik heb ook maanden nergens last van. ik ben blij dat ik met Yvonne in contact ben gekomen.
  – Mir
 • Hooikoorts was iets waar ik eerder in mijn leven nooit last van had gehad, maar rond mijn 32ste levensjaar uit het niets ineens begon op te komen. Het begon met wat niezen en wat lichte jeuk in de ogen, maar het werd erger en erger. Op een gegeven moment had het een dusdanige erge vorm aangenomen dat ik vanaf het moment dat de eerste pollen (in mijn geval voornamelijk gras- en berkenpollen) de lucht in gingen, ik smorgens op de tast naar de badkamer moest en m.b.v. de waterstralen uit de douchekop pas na 5 minuten mijn ogen weer een klein beetje open kreeg. Mijn ogen bleven de hele dag dan op een kiertje open staan en ontzettend jeuken. Tevens bleef ik niezen en snotteren. Kortom het was zo erg dat ik in de pollenperiode slechts voor echt noodzakelijke dingen naar buiten ging en mezelf daarna in huis op sloot. Dit was natuurlijk geen doen, en dus na alle basis middeltjes van de drogist te hebben geprobeerd toch maar eens naar de huisarts. De eerste paar middeltjes die de huisarts voor schreef hadden ook al weinig succes. Mijn moeder zag mijn problemen natuurlijk ook en wees me op een advertentie in de Peel en Maas. Yvonne Bisschops van Dynamus adverteerde hierin dat ze d.m.v. klassieke homeopathie de meeste mensen van de hooikoorts af kan helpen. Hoewel ik wat sceptisch hierover was, maar van de andere kant alles wilde proberen om er vanaf te komen, heb ik Yvonne opgebeld voor een afspraak. Tijdens mijn intake-gesprek is Yvonne gaan graven in mijn verleden, erfelijke familiefactoren en eigenlijk alles wat kan leiden naar de oorsprong van deze allergie.
  Op basis hiervan stelde ze een behandelingstraject op. Deze behandeling bestond uit een stuk of 5 consulten (in mijn geval bijna volledig vergoed door de zorgverzekeraar) en het snuiven aan kleine potjes met hierin opgeloste stoffen die langzaam alle rommel (de oorzaak van allergien) uit je lichaam gaan verwijderen. Toen de eerste potjes leeg waren, en ik terug ging naar Yvonne, merkte ik al gelijk een flinke verbetering. Het jeuken van de ogen was flink vermindert en het snotteren was al bijna helemaal verdwenen. Yvonne ging weer opnieuw met me aan tafel zitten en weer werden alle klachten en bevindingen genoteerd. Een nieuwe dosis werd samengesteld en ik kon weer verder met snuiven. Uiteindelijk heeft mijn traject bij Yvonne een jaar gelopen en ik ben compleet van de hooikoorts af. Ik kan gewoon buiten lopen in de maanden februari en maart, en ik kan zelfs het gras maaien of bomen snoeien zonder ook maar ergens last van te hebben. Je hebt geen idee hoe blij ik hiermee ben en hoe dankbaar ik Yvonne dan ook ben voor haar hulp. Ik kan dan ook iedereen die last heeft van hooikoorts deze behandelmethode d.m.v. klassieke homeopathie aanraden want dit werkt echt.
  – Emile Scholte
 • Mathieu Vranken
  Migraine was bij onze Familie bijna vanzelfsprekend mijn beide ouders maar vooral mijn Vader had daar veel last van. Ook mijn twee oudere zussen maar vreemd genoeg mijn twee jongere broers niet! Na mijn 20e was ’n paar biertjes al aanleiding tot een migraineaanval en meestal in ’t weekend. (ben er nu 71) Als ik het goed te pakken had was ik doodziek kon geen licht en geluid verdragen ook voor de omgeving erg vervelend. Wat was voorhanden? Toen nog bruisaspro’s later paracetamol (500) maar het had zeer weinig effect bij mij. Totdat ik het middel sumatriptan kreeg voorgeschreven dit hielp wel maar ik kreeg daar veel maagklachten van, en die was bij mij nogal gevoelig. Ik werd daar dus niet vrolijk van. Uiteindelijk las ik ergens de naam Klassieke Homeopathie m.n. Yvonne Bisschops, enfin niet geschoten altijd mis dacht ik en maakte een afspraak. Na een intakegesprek begon eigenlijk de behandeling al door zoeken in ’t verleden van mij en mijn ouders, dit ging over aanleg. Ik kreeg verschillende flesjes met homeopathische middelen, er werd op meerdere oorzaken tegelijk voorgeschreven. Een voor ’s morgens, ’s middags en ’s avonds en nog eentje voor m’n gevoelige maag. Gewoon ’n keer kloppen met het flesje, aan ruiken en klaar! Nu weet ik ook wel dat er nog een lang behandelingstraject af te leggen is bij mij maar na 6 maanden was ik een heel ander mens!! Na een familiebezoek of een feestje in ’t weekend ‘s maandags geen stekende en kloppende hoofdpijn meer. Wie ooit echte migraine heeft gehad weet precies wat ik bedoel. Langzaam maar zeker gaat het beter en beter wel af en toe nog ‘pesterijen’ maar dan weet ik wel waar dat vandaan komt bijvoorbeeld te drukke werkzaamheden. te lang achter de computer en te weinig drinken (spawater)dit zijn bij mij gevaarlijke triggers. Bovendien wordt alles vergoed in mijn geval (VGZ). Migrainelijders waar wacht je nog op !! Klassieke Homeopathie werkt bij mij echt waarom niet bij jou? probeer het !
  Mathieu Vranken
 • Suzanne (36): Ik ben bij Yvonne terecht gekomen met mijn jaarlijks terugkerende hooikoorts klachten (van boompollen) waar allerlei andere therapieën geen (blijvend) effect hadden. Het effect van de homeopathische flesjes was al binnen een week te merken. Mijn klachten zoals rode ogen, hevige niesbuien en een volledig dichte neus verdwenen. Het is een zeer toegankelijke behandelingsmethode, je hoeft alleen maar dagelijks aan 3 flesjes te ruiken. Yvonne heeft naast haar opgebouwde homeopathische kennis en ervaring een sterke intuïtieve gave. Na deze eerste behandeling zijn we samen verder op onderzoek gegaan om mijn lichaam op andere vlakken ook verder in balans te krijgen. 
 • Marie-José Ruim een jaar geleden kwam ik voor het eerst bij je. Doodmoe en volledig uitgeput. Mijn lijf deed overal pijn en ik sliep heel erg slecht en weinig. Het rouwproces na het overlijden van mijn liefste was heftiger dan heftig en ook  mijn lijf sputterde op alle fronten. Stap voor stap ging ik weer bergopwaarts door jouw ondersteuning en medicatie. Jij bent een expert in het invoelen van hetgeen er nodig is om te herstellen. Nu, ruim een jaar later, voel ik me beter en energieker dan ooit en lacht het leven me tegemoet. Vrij van alle medicatie en zonder pijn. Ik voel me enorm dankbaar dat jij op mijn pad kwam en me hielp op de weg omhoog. Heel, heel veel dank daarvoor!

Video's

NU GRATIS EBOOK

7 TIPS OM IN ACUTE SITUATIES DE JUISTE HOMEOPATHISCHE MIDDELEN TE KUNNEN GEBRUIKEN
je krijgt het e-book direct in je mailbox en 1 x per maand mijn nieuwsbriefmet tips en informatie om gezond en vitaal te leven.